Home     Reisverslagen         

 

Alpe d'Huzes

Donderdag 30-05
Koningslust-Arlon
Na anderhalve week thuis te zijn van onze vorige reis naar NormandiŽ vertrekken we vandaag naar Alpe d' Huez. We willen het het evenement opgeven is geen optie Alpe d'Huzes eens meebeleven.
Rond 14 uur vertrekken we van huis. Het wordt de vaste route, Maastricht, Luik, richting Luxemburg. We twijfelen nog even of we voor de 1e overnachting Bastogne of Arlon aandoen. Bastogen kennen we en we besluiten eens Arlon aan te doen. Bij De afrit Bastogne verlaten we de snelweg en rijden via de N4 naar Martelange en vandaar naar Arlon. Even na Martelange is de weg zo slecht dat we door elkaar worden geschud. Om 17.30 uur zijn we op de camperplaats achter de brandweerkazerne in Arlon. De officiŽle plaatsen staan al vol maar we zetten ons met nog 4 andere campers op de gewone parkeerplaatsen. Nu maar hopen dat er vannacht geen alarm afgaat.

              

Vrijdag 31-05
Arlon-Mesnay
Het is rustig gebleven vannacht, geen alarm. Wel worden we om 6 uur wakker van het getik van regen op het dak maar als we om 8 uur opstaan is het weer droog. Niet voor lang.
Rond 9.30 uur gaan we rijden en al snel zitten we in Luxemburg. Bij het 2e tankstation laten we de tank nog even vullen Š Ä1,18. Dat zijn nog eens prijzen. Weldra begint het te regenen en het zal vandaag niet meer droog worden. We rijden naar Luxieul les Bains om daar even naar de supermarchee te gaan en dan naar de camperplaats om wat te eten en de honden uit te laten. Er is kermis op de camperplaats dus daar kunnen we niet op. We laten vlakbij de honden even uit. Eigenlijk is het te slecht, de regen valt er  met bakken uit maar ze zullen toch even uit moeten.
Daarna rijden we verder en onze dag eindigt in Mesnay op de camperplaats aan het kartonmuseum. Als ik dit tik in de avond regend het nog steeds pijpestelen en ik denk dat het nooit meer droog wordt.

Zaterdag 01-06
Mesnay-Belley
En het is alweer juni. Hoe snel gaat de tijd.
We hebben vannacht niet zo goed geslapen. Heel af en toe was het heel even droog en dan begon het weer in alle hevigheid te regenen. Niet normaal. Zo rond 5.30 uur worden we wakker en het is zowaar langere tijd droog. Om 8 uur als we opstaan is het nog steeds droog maar zwaar bewolkt maar dat is niet erg. Droog, heerlijk. Bij de servicezuil staan 2 Fransen die oneindig lang werk hebben en we besluiten de service ergens anders te doen. Rond 10 uur gaan we rijden, doen even boodschappen in Poligny.  Dan rijden we naar Cousance naar de camperplaats en doen daar de service. Hebben we gelijk deze camperplaats gezien. Ook niet onaardig maar in Mesnay sta je rustiger.
Dan rijden we naar de camperplaats in Belley. We besteden de rest van de middag aan het schoonmaken van de camper, honden borstelen enz. Is alles weer schoon na het slechte weer.

Zondag 02-06
Belley-le Bourg d'Oisans
Vanmorgen schijnt zowaar de zon. Heeerlijk. Alles ziet er gelijk mooier uit. Vandaag rijden we op ons gemak naar le Bourg d'Oisans. Dat is ongeveer 130 km vanaf Belley. Ergens onderweg stoppen we nog even bij een boulangerie om brood te kopen. Heerlijk toch dat je hier altijd en overal heerlijk vers brood kunt kopen. We rijden richting Grenoble en in het altijd drukke Voiron zien we dat er een NL camper achter ons zit. Die volgt ons de hele tijd en we zeggen al tegen elkaar...die gaat natuurlijk ook naar Alpe d'Huzes. Als we net voor Grenoble de oprit naar de snelweg missen volgt de camper ons ook. Dat is toevallig...ook de oprit gemist?? Lachen......We  keren op een parkeerplaats en stoppen even en maken snel een praatje met onze volgers. Blijken kennissen uit Weert te zijn en ze gaan idd ook naar Alpe d'Huez. Wat een leuke toeval. Ze vragen of het goed is als ze verder achter ons aan rijden. Natuurlijk. We gaan in Le Bourg d'Oisans bij de Casino supermarkt staan waar al enkele campers staan  met onze kennissen. Het weer is prima.

              

Maandag 03-06 t/m donderdag 06-06
Le Bourg d'Oisans
Vanmorgen komt een medewerker van de supermarkt ons vertellen dat we hier weg moeten. Na wat overleg met alle andere campers besluiten we te weg te gaan. We hebben nog een plek gevonden achter hotel la Cascade waar we met z'n allen kunnen staan.
We hebben hier mooie dagen , met dank aan alle camperaars die bij ons stonden. Het is geweldig om dit eens mee te maken. Ook zijn er zeer emotionele momenten. Zo je je maar weer eens wat gezondheid waard is. Niets is belangrijker.

              

Vrijdag 07-06
Le Bourg d'Oisans-Mesnay
Na afscheid te hebben genomen van onze oude en nieuwe kennissen rijden we weer in omgekeerde richting. Het is druk op de weg en in Vizille staan we in de file. Het is warm vandaag. We rijden weer naar Cousance en doen daar de service en we eten er rustig. Na een uurtje rijden we weer naar Mesnay waar we op de heenreis ook stonden en hebben er een rustige nacht.

              

Zaterdag 09-06
Mesnay-Arlon
Het is al warm als we opstaan. Rond 10 uur vertrekken we op weg naar BelgiŽ. We willen de laatste nacht nog in Arlon staan. Het loopt voorspoedig, doen ook nog wat boodschappen in St. Nabord. We willen vanavond barbecuen. Om een uur of 5  arriveren we in Arlon en hebben nog net de laatste plek op de officiŽle plekken. De luifel uit en we kunnen nog lekker smullen voordat we een onweersbui op ons dak krijgen.

Zondag 10--06
Arlon-Koningslust
Vandaar rijden we in de stromende regen door de Ardennen richting Nederland. Als we de grens passeren net voor Maastricht wordt het droog en wordt het weer steeds beter. Bij Born schijnt zowaar de zon.
Om 12.30 uur draaien we thuis de oprit op.