Home     Reisverslagen               

 

   

             Côte  d'Azur      Voorjaarsvakantie van 12-05 t/m 28-05 

 

Zaterdag 12-05  Koningslust-Charmes 

Vanmorgen om half 8 de camper halen en nog wat kleine spullen inladen. Tegen 8 uur kunnen we op weg. Het loopt goed en al snel zitten we in Maastricht en vervolgens Luik. Om half 12 staan we in Luxemburg bij het tweede tankstation in een lange rij. Het is er ontzettend druk. Hadden we nog maar het eerste gepakt. Daar was het niet zo druk. Maar ja, we hebben de tijd. Na het tanken (€0,90) rijden we nog de parkeerplaats op en moeten tussen de vrachtwagens parkeren want verder staat het hier vol. Hier nemen we de tijd voor een broodje en mag Chelley uit. Na een half uurtje gaat het verder en al snel zijn we aan de Franse grens. Tegen 14.30 uur zijn we in Charmes op de bekende camperplaats waar het weer gezellig vol staat. We zien al weer bekenden die hier vaker staan. Ook de jeux de boules speler is er weer. Ik maak met Chelley nog een wandeling langs het kanaal en we kunnen buiten zitten. het is hier momenteel 22 gr., niet slecht.

 

          

 

 

                                          

                                          

Zondag 13-05 Charmes-Poncin

Vanmorgen worden we al om 7 uur gewekt door de kerkklokken. Wel wat vroeg om op te staan. Tegen half 9 eruit en een baguette halen. Na de koffie nog servicen en tegen half 11 zijn we weer op weg. We hadden gisteren nog kennis gemaakt met Brabanders en tevens camperforumlid Sjef en zijn vrouw Anita. Rond de middag treffen we elkaar toevallig weer  op een parkeerplaats. Zij wilden eerst naar Paladru maar dit is toch te ver en hun besluiten om achter ons aan te rijden naar de camperplaats in Poncin waar we tegen half 4 arriveren. Je staat er heel rustig bij het kerkhof  dus van de buren hebben we vannacht geen last. Het dorpje op zich stelt niet zo veel voor. Een boulangerie en een petit casino zijn vlakbij wat altijd handig is. Het is intussen al aardig warm geworden en we zitten nog enige tijd met onze camperburen buiten te kletsen en dan vliegt de tijd.

 

 

Maandag 14-05 Poncin-Castellane

Vandaag regen, regen en nog eens regen. Dus een goede dag om een flink eind te rijden. Vandaag rijden wij achter Sjef en Anita aan. Wij willen tot Laragne Monteglin rijden en daar op de camperplaats overnachten. Maar als we tegen 3 uur daar zijn en we zien de camperplaats besluiten we om ook door te rijden tot Castellane. De camperplaats in Laragne is nm. maar een saaie parkeerplaats aan een rotonde aan de doorgaande weg. Ook regent het nog steeds en dan kunnen we nog beter een stuk verder rijden. Zo hebben we morgen minder kilometers.We zitten op de route Napoleon en het is veel slingerwerk. Het schiet niet echt op maar wel een schitterende route. Tegen half 6 zijn we dan in Castellane op de schitterend gelegen camperplaats. aan de rots die je al van ver ziet liggen. Als we een uurtje staan arriveert nog een ander stel wat we ook in Poncin en in Charmes stond. Typisch.

 
 

 

Dinsdag 15-05 Castellane- Ramatuelle

Vandaag is het tijd om het laatste stuk naar de kust af te leggen. Als we tegen tienen startklaar zijn en willen vertrekken, ja hoor. De camper start niet. Bij een Duitser de startkabels geleend en even later komt hij ook met z'n camper maar helaas. Niet aan de praat te krijgen. Na wat overleg met de andere camperaars maar de ANWB bellen. We zijn tenslotte niet voor niks verzekerd. Binnen een uur was hulp ter plaatse. De depanneur kreeg hem wel aan de praat maar de volgende startpoging was weer mis. Dus mee naar de garage om even door te meten en de accu bleek te zijn overleden. Na een nieuwe accu kunnen we de reis voortzetten en tegen 2 uur zijn we op de camperplaats in Ramatuelle.  Hier waait de mistral een zeer harde aflandige wind. In de avond maken we nog een wandeling naar het strand. Dit is de buurt waar ook Rik Felderhof z'n villa heeft.  We willen een paar dagen in Ramatuelle blijven. Sjef en Anita zijn hier al vaker geweest en blijven hier ook een tijdje staan.

 

 

Woensdag 16-05 Ramatuelle

Vanmiddag maken we met z'n vieren (en de honden) een wandeling naar de Cap Camarat waar de vuurtoren staat. Je ziet hier links en rechts van die mooie villa's liggen. We zouden er wel eens een kijkje willen nemen maar ze zijn allemaal goed beveiligd. Het weer is voortreffelijk en het blijft zo. Na het avondeten nog even naar het strand.

Donderdag 17-05 Ramatuelle

Vandaag doen we lekker niks. Af en toe even met Chelley naar het strand en laat in de middag een potje jeux de boules en na het avondeten nog een kleine wandeling.

 

Vrijdag 18-05 Ramatuelle

Vandaag is er voor het eerst bijna geen wind en het wordt weer warm. in de ochtend maken we een flinke wandeling want in de middag is het te warm. Sjef z'n gps werkt vandaag niet zo heel goed dus we zijn een eind uit de richting maar we zijn toch "thuis"  gekomen. Na de middag lekker onder de luifel. Het is nu erg druk op de camperplaats door het lange weekend.

 

 

Zaterdag 19-05 Ramatuelle

Vandaag is onze laatste dag hier en we doen lekker niksen. In de middag nog even naar het strand ons vergapen aan de jachten die hier een stukje van het strand liggen. Het blijft een mooi gezicht. Deze nacht koelt het voor het eerst niet echt af. Het is een beetje benauwd.

Zondag 20-05 Ramatuelle-Ste Croix du Verdon

Vanochtend staan we vroeg op want we willen  de drukte die naar het strand gaat een beetje voor zijn.Tegen half 9 zijn we startklaar en nemen  afscheid van Sjef en Anita die nog een tijdje hier blijven. Wij rijden een andere route terug, via Barjols. Dit is een een leuk typisch Frans stadje met enge straatjes maar het gaat allemaal net. Tegen 12 uur zien we het meer van Ste. Croix en al snel rijden we de mooi gelegen camperplaats op waar hoe kan het ook anders weer een aantal Nederlanders staan. We maken nog een wandeling naar het mooie dorpje.

 

 

Maandag 21-05 Ste. Croix du Verdon

Vandaag blijven we ook nog in dit mooie plaatsje. Om 9 uur komt de bakker dus dat is makkelijk. Later gaan we even naar de superette wat boodschappen doen. In de middag nog een wandeling en later krijgen we nog bezoek van een Oostenrijks stel die ook in Ramatuelle langs ons stonden. Zij staan beneden aan het meer op de camping.

Dinsdag 22-05 Ste. Croix du Verdon-Chorges

Vanmorgen is het al weer vroeg warm. Tegen 10 uur zijn we klaar om te vertrekken. We gaan weer een stuk noordwaarts. We rijden tot een uur of 2 en dan word het echt warm. We laten Gap links liggen en komen in Chorges. Hier zou ook een overnachtingsplaats zijn en ja. We zien al snel de bekende bordjes en al snel zijn we op de parking. Hier sta je achter de gendarmerie. Wel jammer dat er geen schaduw is. Later in de middag worden er door de gemeente A4 'tjes opgehangen. Daar staat op dat de campers om 19 uur van het terrein afmoeten wegens een bijeenkomst van tractors. Even navragen bij de gendarme en we moeten weg. Er staat nog een ander Nederlands stel en hun zijn goed bekend hier in de buurt en ze weten  nog een mooi plekje. Een stukje verder aan de barrage van het Lac de Serre Ponçon. Het is werkelijk een plaatje. Later in de avond komen er nog enkele campers bij.

 

 

 

Woensdag 23-05 Barrage de Serre Ponçon-Col du Lautaret

Wat een mooie plek om op je verjaardag wakker te worden. Dit is nog eens wat. Het uitzicht hier is geweldig. We hebben heerlijk rustig geslapen want er is hier 's nacht geen verkeer. We drinken op ons gemak koffie en gaan weer op weg. De andere campers zijn al weg en we zijn nog de enigen. Eerst rijden we terug naar Chorges even tanken en naar de boulangerie. Dan gaat het over de brug naar Savines le Lac. We willen eigenlijk de Giro etappe bekijken de 24e op de Col d'Izoard met aankomst in Briançon maar dan kunnen we pas vrijdagmorgen uit deze buurt weg en je rijd niet in een uurtje naar Grenoble. Dus laten we de Izoard rechts liggen en rijden via Briancon richting de Lautaret. Ik heb gehoord dat men op de col kan overnachten en ja, er staan verschillende campers. Dit vinden we tot nu toe de mooiste plek waar we ooit hebben gestaan. Er ligt nog best wat sneeuw links en rechts. Je ziet hier gemzen en bergmarmotten vlakbij. Hierboven zijn twee restaurants en een souvenirswinkel. In het seizoen zijn de openbare toiletten geopend van de Alpentuin aan de overkant voor water (verder geen service). Nu kon men in geval van nood water nemen uit een bergstroompje vlakbij. Tegen 6 uur koelt het hierboven snel af en moeten we naar binnen.

 
 

 

 

Donderdag 24-05 Col du Lautaret-Orgelet

Na een heerlijk rustige nacht worden we om half 8 gewekt door het fluiten van de bergmarmotten. Geweldig. Om 8 uur opstaan en nog een wandeling in de heerlijke bergwereld. Tegen 10 uur zijn we weer klaar om te vertrekken en dan komt er nog een Duits stel van bij ons uit de buurt waar we nog wat mee kletsen en dan om half 11 op weg richting noorden. Het eerste stuk tot Grenoble is nog heel mooi natuurschoon. Je komt nog langs het mooie stuwmeer Lac de Chambon waar momenteel bijna geen water instaat. Verder is Bourg d'Oissans nog leuk aan de voet van d'Alpe Huez. Tegen 1 uur zijn we bij Grenoble en vandaar naar Chamberry. Als we die twee hebben gehad komen we nog langs het mooie meer van Aix les Bains dat we ook al kennen van onze vorige reizen. Een stukje verder zoeken we een leuk parkeerplaatsje. Even de benen strekken, wat eten en dan het laatste stuk van vandaag. Langs het mooie Lac de Vouglans en dan zijn we al snel in Orgelet waar we al vaak hebben gestaan. Zoals altijd komen de meest campers hier tegen de avond. We hadden eigenlijk niet verwacht dat het nu in het voorseizoen druk zou zijn maar in de avond staan we toch met een 15 campers.

 

 

 

Vrijdag 25-05 Orgelet-Charmes

Vandaag gaat het weer richting Charmes. Dit is altijd onze eerste en laatste overnachtingsplaats in Frankrijk. Tenminste als we vanuit Luxemburg Frankrijk binnenkomen. Vanuit Orgelet is het een vlotte rit met niet al te veel dorpjes dus het loopt goed. Rond half 1 nog een korte pauze en om 2 uur zijn we in Charmes. Het staat er al echt vol maar we vinden nog een goed plekje. Snel de stoelen buiten want het is warm en lekker onder de boom. Later nog even naar de Lidl wat fruit halen.

 

Zaterdag 26-05 Charmes-Trittenheim

Vannacht onweer gehad. Het rommelde flink maar gelukkig geen hagel of harde wind. Na een uurtje werd het rustig. In de morgen was het alweer vroeg drukkend warm. Vandaag gaat het weer een stuk noordwaarts en gaan we naar Trittenheim aan de Moezel. Hier willen we nog de laatste 2 dagen blijven. Tegen half 11 vertrekken we uit Charmes en tegen half 1 zitten we al in Luxemburg. Nog even tanken en dan door naar de Moezel. In Klussenrath staat het bomvol. Het is ook Pinksteren. Hopenlijk is in Trittenheim nog plaats en ja, we hebben geluk. Nog een plekje op de klinkers aan het water. Gisteren heeft het hier hard gehageld dus we hebben niks gemist. Tegen de avond ziet het weer zwart maar het valt gelukkig mee. Het koelt wel in een keer 15 graden af.

 

 

 

Zondag 27-05 Trittenheim

Vandaag is het een heel stuk koeler als gisteren en het miezert eerst nog wat. In de middag nog een flinke wandeling gemaakt naar de kapel op de wijnbergen. Tegen 3 uur komt de zon nog tevoorschijn en kunnen we nog wat buiten zitten.

 

 

Maandag 28-05 Trittenheim-Koningslust

Vandaag weer naar huis. Als we thuis zijn hebben we zo'n 2700 km. gereden.