Home     Reisverslagen    

weekje weg van 03-09-08 t/m 09-09-08
                        Elzas

 

Woensdag 03-09-08

Koningslust-Bingen

Als we thuis vertrekken is het inmiddels al tegen half 4. Ons doel voor vandaag is Bingen aan de Rijn. Op de A61 zijn flink wat werkzaamheden en het is druk op de weg. Het schiet niet erg op maar we hebben de tijd. Tegen 7 uur zijn we dan toch op de plaats van bestemming. Alleen zet Tomtom ons bij een camping af en niet op de camperplaats. Even navraag gedaan en we moeten een kilometer. of 2 terug. En dan zien we ook al snel de camperbordjes die we met heengaan over het hoofd hadden gezien. Je staat hier mooi op afgebakende plaatsen met ieder een wateraansluiting en lozen op elke plek. Ook is er stroom. Wel hoor je vaak de treinen langsrazen maar in de nacht maar we vonden het niet echt storend.

 

Donderdag 04-09-08

Bingen-Kaysersberg

Na een goede nachtrust en een wandeling gaan we vandaag weer richting Frankrijk en wel naar het mooie stadje Kaysersberg. Hier zijn we al eens geweest maar dat is al en aantal jaren geleden. Tegen half 11 gaan we rijden. Nog een heel stuk A61 en dan de A65, richting Landau, Straatsburg en dan Colmar. Het is hier niet druk en het schiet lekker op. Wel begint het steeds harder te regenen. Tegen half 2 arriveren we in Kaysersberg en we verwonderen ons dat het zo druk is op de camperplaats. Het staat bijna vol en enkele uren later staat zelfs de busparking halfvol. Later die middag wordt het droog en gaan we het mooie stadje bezichtigen.

 

Vrijdag 05-09-08

Kaysersberg-Turckheim

Vannacht hebben we nog een paar pittige buien gehad maar desondanks toch goed geslapen. Inmiddels heb ik hier ook een Intermarcheé ondekt waar ik even wat boodschappen ga doen. Deze ligt niet ver van de camperplaats. Een lekkere Franse saucisse en wat kaas en dan nog een paar van de heerlijke toetjes. Dan nog even naar de boulangerie en we zijn weer voorzien. Later maken we nog een tocht naar het Chateau. Hier moet je wel via veel trappen omhoog maar je wordt beloont met een mooi uitzicht.

Na terugkomst bij de camper hebben we Belgische buren gekregen met wie we een praatje maken en dan rijden we naar Turckheim. Dit is niet ver ongeveer 10 kilometer. Hier zullen we laat in de middag onze Belgische campervrienden treffen die hier komen voor een race (course de côte). We zetten ons op de camperplaats. Dit is een parkeerterrein net achter het stationnetje. Er is geen service. Turckheim is ook een heel mooi stadje met mooie vakwerkhuizen. Deze streek in Frankrijk valt echt op doordat de stadjes allemaal mooi zijn bijgehouden en gerestaureerd, ook mooi om er langere tijd door te brengen. In de avond wandelen we nog met z'n allen en pikken nog een terrasje.

 

Zaterdag 06-09-08

Turckheim-Trittenheim

Als we deze morgen opstaan is het triestig weer. Regen en het ziet er niet naar uit dat het vandaag nog beter zal worden. Na overleg besluiten we om dan maar vandaag in plaats van morgen naar de Moezel te rijden. Morgen zou het droog zijn en we vinden dat we dan maar beter op een regendag kunnen rijden. Na afscheid te hebben genomen van onze vrienden gaan we rijden. We zullen hun zeker terugzien want we hebben al wat plannen gemaakt voor het volgende jaar. Rond half 1 stoppen we ergens op een parkeerplaats om wat te eten en een kopje koffie. Het regent nog steeds en het zal regenen tot Nancy. Vanaf daar wordt het droog en als we in Trittenheim aankomen is het goed opgeklaard. We hebben nog een leuk plaatsje bemachtigd, ook hier is het druk.

Zondag 07-09-08

Trittenheim

Vandaag blijven we hier ook nog. Met wandelen en kletsen komen we de dag door.

 

  

Maandag 08-09-08

Trittenheim-Bad Munstereiffel

Vandaag rijden we naar Bad Munstereiffel. Hier zijn we in het voorjaar ook al eens geweest en wilden nog graag eens terug. We rijden via een mooie Eiffelroute hier naar toe. Het is hier ook zeer mooi en niet eens ver  van huis. Rond de middag zijn we op de camperplaats. Na het eten gaan we een wandeling door het stadje maken. In het voorjaar was het hier nog rustig maar nu zijn er overal terrasjes. Heel gezellig. Ook nemen we een kijkje bij het café van Heino en kijken we of we hem niet zien. Maar hij is er niet, wel een net echte levensgrote Heino met accordeon zit er op de tafel. Grappig.

 

Dinsdag 09-09-08

Bad Munstereiffel-Koningslust

Het weekje is helaas al weer ten einde en we moeten huiswaarts.

   

                                                                                                                                                 @nel 2009