Home     Reisverslagen    

 

Franse Alpen 07-07 t/m 02-08

Woensdag 07-07

Koningslust-Lonquich

Vandaag vertrekken we voor onze zomervakantie. De camper is gepakt en staat startklaar. Eerst nog tot middag werken, douchen, eten en wekunnen. Tegen half 6 arriveren we in Lonquich aan de Moezel waar we hebben afgesproken met onze campervrienden. Het is ontzettend warm en laat in de avond koelt het langzaam wat af en maak ik nog een wandeling met Brad en Daisy. Het dorp is uitgestorven want Duitsland moet voetballen voor een finaleplaats. Af en toe stop ik even om naar het commentaar van de Duitse supporters te luisteren in de kroegjes. Scheisse,scheisse. Zo te horen gaat het niet goed met de manschaft. Ze zullen dan ook verliezen en de Duitse droom op een finaleplaats is over.

             

Donderdag 08-07

Lonquich-Luxeuil les Bains

Het is al weer vroeg warm. We vertrekken om half 10 richting Frankrijk. Het is vrij rustig op de weg en na een uurtje zijn we al bij het laatste tankstation in Luxemburg net voor de Franse grens. Even tanken en tabak halen en verder gaat het weer. Rond half 2 zijn we al op onze bestemming, de camperplatts in Luxeuil les Bains. Vlug de luifel uit voor wat schaduw. We gaan met de stoelen aan het water zitten onder een dikke boom. Daar waait het iets, niet veel maar alle beetjes helpen met deze hitte. Verder ondernemen we niets met dit weer. Om 22 uur is het nog 30 gr. in de camper. Dat wordt zweten vannacht.

Vrijdag 09-07

Luxeuil les Bains-Lamoura

Deze nacht slecht geslapen van de warmte vanmorgen al weer vroeg wakker. Om goed 7 uur maar opgestaan en een ronde wandelen met de honden. Nu is het nog draaglijk. Gelukkig is er wat bewolking. Rond half 9 rijden we eerst naar de supermarkt en daarna op weg naar de Jura.

We willen in de buurt van Les Rousses de touretappe van zaterdag 10 juli bekijken. De finisch is ter hoogte van Le Combe du Lac, een gehuchtje bij Lamoura. We vinden nog plek pal langs de weg. Later de avond verkassen we nog naar een mooiere plek iets verder van de weg maar een stuk rustiger. Het koelt heerlijk af en we slapen heerlijk.

           

Zaterdag 10-07

Lamoura

Vandaag de touretappe.Het is heerlijk weer, zonnig met een lekker briesje en niet te warm. Er is vandaag allerlei vertier hier vanwege de tour. We staan 1 km. van de finisch. De finisch is voorzien rond half 6 in de middag. Net als de wielrenners over de finisch zijn breekt er een hevig onweer onweer los. Gelukkig geen hagel. Later in de avond is het weer opgeklaard en heerlijk afgekoeld.

            

Zondag 11-07

Lamoura-Les Saissies

Tegen half 9 vertrekken we naar de Alpen voor nog een touretappe. De reis gaat voorspoedig maar op een gegeven moment worden we aangehouden door de politie en mogen we niet verder vanwege de Tour de France. We moeten via Zwitserland richting Annecy. Net voor Genéve is er een omleiding en niks staat aangegeven. We gokken maar wat en rijden over kleine wegen maar op goed geluk. De TT wil maar steeds terug naar Genéve. Eindelijk op de goede weg en weer in Frankrijk. In St Julian en Genevois weer omleiding vanwege de Tour, maar de Fransen kunnen het beter. Gewoon de borden deviation volgen en je komt er wel.

Het is weer behoorlijk heet. We rijden via de Col des Aravis naar de col de Saisies waar we vorige jaren ook hebben gestaan. We vinden nog net plek voor 2 campers op de camperplaats. Vanavond kijken we de wedstrijd Nederland-Spanje. De uitslag is toch een teleurstelling maar het is niet anders.

                   

Maandag 12-07

Heerlijk geslapen hierboven. In de bergen koelt het heerlijk af. Ook vandaag is het heerlijk weer. Je kunt hier mooie wandelingen maken en eens het dorp bekijken. Je hoeft je niet te vervelen.

                 

Dinsdag 13 juli

Vandaag de touretappe.

Woensdag 14 juli

Les Saisies- Aiguebelle

Als we wakker worden schijnt de zon al weer volop en het belooft weer warm te worden. We maken ons klaar om te vertrekken. We rijden naar de camperplaats in Beaufort een stukje naar beneden. Maar de camperplaats daar ligt aan de doorgaande weg en is klein en druk. We besluiten dan naar Aiguebelle te gaan waar we al vaak zijn geweest. Het is hier benden erg warm en drukkend vandaag. We kunnen hier onder de bomen staan en de was doen. Moet ook eens gebeuren. Ook treffen we hier nog een bekend stel uit België en kan er even bijgepraat worden.

                 

Donderdag 15-07

Aiguebelle-La Plagne

Slecht geslapen. Het was veel te warm. Gisteravond 44 graden in de camper. Vanmorgen nog 28. Wel is het bewolkt vanmorgen maar zeer drukkend. We gaan rijden richting Moustiers. Daar zou een camperplaats zijn maar deze kunnen we niet vinden. Schijnt een gewone parkeerplaats te zijn in het stadje. Druk. Dus verder. We stoppen nog om wat boodschappen te doen en slaan af naar La Plagne. Een serieuze klim met veel haarspeldbochten. Als we boven komen zien we de reusachtige flats waarin in de winter de skitoeristen verblijven. Deze flats bederven wel het mooie Alpenlandschap. Beter zou hier laagbouw zijn.  Hierboven is het prima uit te houden en als de zon weg is is het snel koud. Heerlijk na de afgelopen nacht.

              

Vrijdag 16-07

La Plagne-La Thuile

Lekker geslapen vannacht. Hierboven is het heerlijk koel.

Rond 9 uur vertrekken we richting Bourg St Maurice. We gaan dan via de kleine St Bernhardpas Italië in. Een heel mooie route. Onderweg enkele malen gestopt om te genieten van het mooie uitzicht. Boven op de pas ook nog even stoppen om de souvenirs te bekijken en wat foto's maken. Dan zitten we in Italië. Deze kant van de pas is smaller als de Franse kant maar goed te doen. Na een heel aantal haarspeldbochten halfweg de afdaling komen we in het dorp La Thuile. Hier is een camperplaats met alles op en aan. Wel kleine parkeerplaatsen. Het is er goed vol, maar het is dan ook weekend en dan gaan de Italianen massaal op pad.

               

               

Zaterdag 17-07

La Thuile-Chamonix

Gisteravond nog een goed onweer gehad. We vertrekken hier vandaag weer. We rijden eerst naar het Aostadal. Na een mooie route arriveren we in Cogne een aardig toeristenstadje. Op de camperplaats is het wederom hartstikke vol en nauwelijks plaats om te zitten. Dit trekt ons niet. We besluiten nog enkele km door te rijden naar Lillaz helemaal aan het einde in dit mooie dal. Daar is ook nog een camperplaats maar helaas hetzelfde verhaal. Weer barstensvol. Na overleg besluiten we om via de grote St Bernhardpas weer naar Frankrijk te rijden. Na Aosta zitten we al snel op de weg richting St Bernard en na een aantal km krijg je de keuze om via de tunnel of via de pasweg te gaan. Uiteraard nemen we de pasweg. Op het eerste stuk is de weg erg slecht. Daar is men aan het werken. Het wegdek zal dus wel beter worden. Wat een mooi stuk natuur. Geweldig. Boven op de top (bijna 2500 mt.) is de grens Italië-Zwitserland. We worden aangehouden door de douanier met de vraag waar de reis naar toe gaat. Richting Chamonix en we mogen door zonder vignet. De Zwitserse kant is minder goed afgewerkt met vangrail als de Italiaanse kant. Een geweldige belevenis deze col. Net voor Martigny moeten we weer een col bedwingen, de Forclaz maar na de St Bernard is dit maar een peuleschil. Dan zijn we snel in Chamonix op parking le Grepon. Leuk stadje, de parking is goed voor een overnachting.

                     

                    

                    

                                     

             

Zondag 18-07

Chamonix-Plateau d’Assy/Plaine Joux

Als we vanmorgen opstaan is de zon weer van de partij. De sneeuw op de Mont Blanc blinkt in de zon. Een mooi gezicht. We lopen nog even naar het stadje om nog even naar de bakker te gaan. Ook lopen we even bij de Spar binnen maar hier zijn de prijzen het dubbele van een normale supermarkt. Pure afzetterij. Tegen 11 uur vertrekken we nat Les Contamines Montjoie een stukje achter St Gervais les Bains. Daar aangekomen is het weer eens markt dus alles afgesloten. Niet te doen. Dan besluiten we naar Plateau d’Assy te rijden. Via een avontuurlijke route (de TT geeft weer eens een route, goed dat we geen tegenliggers hebben) komen we op het plateau en het is er schitterend. Recht tegenover de Mont Blanc. Geweldig. Camperplaats met alles erop en eraan.

Maandag 19-07 t/m vrijdag 23-07

Plateau d’Assy/Plaine Joux

We blijven een aantal dagen op deze prachtige plaats. Het weer is heerlijk, het uitzicht mooi. Er is een sanizuil en je kunt brood bestellen dus wat willen we nog meer. Vanuit hier kun je mooie wandelingen maken. Op een half uurtje wandelen ligt het sprookjesachtige Lac Vert een glashelder groen meer.

                

                

 

vrijdag 23-07

Plateau d’Assy/ Plaine Joux-St Point Lac

We hebben de hele week heerlijk weer gehad hier tot gisteren tegen de avond. Toen hebben we een aantal flinke buien gehad. De nacht bleef droog maar tegen 6 uur vanmorgen begon het weer te donderen. We staan rond 8 uur op en ik kan net de honden uitlaten en het begint weer te plenzen. Nog te slecht om de blokken onder de camper uit te halen. Als het tegen 10 uur enigszins droog is ruimen we op en rijden naar beneden. We volgen nu niet de TT maar volgen de borden. Minder avontuurlijk dan de heenweg. Beneden in Passy doen we boodschappen want de koelkast is leeg na een weekje boven. Dan eten we daar nog en tegen 12 uur rijden we . Rond 5 uur zijn we op onze bestemming voor vandaag.

Zaterdag 24-07

St Point Lac

Vandaag blijven we ook nog hier. Het weer is fris maar het blijft gelukkig wel droog zodat we naar buiten kunnen. In de middag een wandeling met de honden. Je kunt ook helemaal rond het meer maar dat is iets te ver, 23 km.

               

Zondag 25-07

Als we opstaan hangt de mist boven het meer. Een mooi gezicht. Even op de naastgelegen camping brood halen en rond half 10 vertrekken we . Na een goed uurtje rijden komen we in St Hippolyte. Hier zou ook een camperplaats zijn al is het geen officiële. Eigenlijk een mixparking. Later ondek ik een kraan dus water is hier te krijgen. Het is er vrij rustig en we besluiten om hier te blijven staan tot morgen. Leuk dorpje.

              

 

Maandag 26-07

St Hippolyte-Bad Säckingen

Vannacht heerlijk geslapen. Het is ook hier zeer rustig. Het was de laatste nacht in Frankrijk. Nog een lekkere baquette halen en dan weer op pad. De reis gaat naar Bad Säckingen. De camperplaats op zich valt wat tegen maar binnen 5 min. Ben je in het mooie centrum van het stadje. Ook kun je via een mooie oude houten brug over de Rijn Zwitserland in lopen wat we ook gedaan hebben.

                 

 

Dinsdag 27-07

Bad Säckingen-Bad Dürrheim

Gisteravond laat nog flink geregend maar vanmorgen is het gelukkig weer droog. Ik loop nog even het stadje in op zoek naar de bakker en koop brood voor vandaag. Je moet hier de overnachting 8 euro aan de betaalautomaat betalen en dan kun je uitrijden. Aan de overkant is de sani dus dat doen we ook nog even. Vervolgens rijden we naar Neuhausen in Zwitserland om de watervallen te bekijken. Men noemt het altijd de watervallen van Schaffhausen maar het is Neuhausen am Rheinfall. Rond half 12 zijn we daar en wandelen naar de watervallen. Mooi om te zien en wat een geweld. Je kunt nog met een bootje helemaal naar de waterval en je kunt er ook diverse wandelingen maken.

                

 

Verder heel toeristisch en druk. Je mag hier op het parkeerterrein ook overnachten a 10 euro. Er is sani bij. We waren eerst van plan om dit te doen maar besluiten later toch om naar Bad Dürrheim te rijden. De camperplaats hier is bij het Solemar Wellnescentrum. Er zijn 3 aparte velden waar je kunt staan. In de avond maken we nog een wandeling naar het stadje wat op een kwartiertje wandelen ligt. Niks aparts maar leuk om eens door te kuieren.

              

Woensdag 28-07

Bad Dürrheim-Bad Schönborn

We zouden nog graag wat in het Schwartzwald blijven hangen maar men voorspeld hier 2 dagen zeer slecht weer. Het begint inderdaad na het ontbijt al te regenen. Tijd om te verkassen. We moeten toch noordwaarts dus dan doen we dan vandaag al. We rijden ongeveer 200 km en arriveren we op de camperplaats in Bad Schönborn. Net als Bad Dürrheim ook een Topplatz en ook een kurort. De Duitsers kuren wat af.

                

 

Donderdag 29-07

Bad Schönborn-Andernach

Gisteren laat in de middag is het droog geworden. Nog even het dorp ingelopen op ong. 800 mt. van de camperplaats. Dorp stelt niet veel voor. Vannacht weer enkele flinke buien zelfs met onweer. Rond 10 uur gaan we weer op pad. Na enkele km. stoppen we bij een winkelcentrum. Dat had ik gisteren op de heenweg al gezien. Nog wat levensmiddelen ingeslagen om de laatste vakantiedagen door te komen. We rijden vandaag tot even voorbij Koblenz naar Andernach aan de Rijn. Als we hier aankomen staat het bijzonder vol en denken al geen plaats meer te krijgen. Maar na inspectie vinden we boven op het nieuwe gedeelte nog 2 plaatsen. We hebben hier 2 jaar geleden ook al eens gestaan maar toen was het rustiger als nu. Andernach schijnt steeds geliefder te worden. Het is ook een van de enigste plaatsen aan de Rijn waar je weinig last van de treinen hebt.

Vrijdag 30-07

Andernach

Vandaag blijven we ook nog hier. Je kunt hier goed winkelen. Alles vlakbij. Leuk voor een dagje.

              

Zaterdag 31-07 en zondag 01-08

Andernach-Mayschoss

Onze laatste dagen brengen we door in Mayschoss.

              

               

Maandag 2 augustus

Mayschoss-Thuis

Vandaag om 12 uur zijn we weer thuis en kunnen de camper schoonmaken voor de volgende trip.