Moezel

Moezel van 05-05 t/m 14-05

 

5 mei

Koningslust-Ober Hilbersheim

We rijden vroeg in de middag thuis weg op deze Hemelvaart/Bevrijdingsdag. Ik heb enkele plaatsen uitgezocht waarvan ik denk dat het niet zo druk zal zijn dit lange weekend en met het mooie weer.

We hebben een nieuwe reisgenote, ze heet Venya ook een Coton de Tulear. Ze is 6 mnd. jong. We hebben al 2 weekenden "geoefend"en dat ging super. Ook met ons oudje Ely gaat het prima, ze is aan haar 2e jeugd begonnen. Na een plaspauze arriveren we om 15.30 uur op de camperplaats in Ober Hilbersheim niet ver van Mainz. Het is lekker rustig hier. In de avond maken we nog een wandeling door het rustige dorpje.

 

6 mei

Ober Hilbersheim-Schwabenheim

Heerlijk geslapen, al werden we wel vroeg wakker van de opstijgende en landende vliegtuigen van de luchthaven Frankfurt. Het belooft weer een mooie warme dag te worden. Lekker na de koude maanden maart en april. We rijden deze morgen eerst naar de camperplaats in Sprendlingen. Dit is slechts 10 min. rijden. Niet onaardig. Daarna rijden we door het glooiende landschap naar Schwabeneheim. Daar vinden we een mooi gelegen camperplaats. Hier blijven we. In de avond krijgen we Italiaanse buren. Met een beetje handen en voetenwerk kunnen we een praatje maken en komen erachter dat ze in de mooie Dolomieten wonen in Cortina d'Ampezzo. Ze zijn naar de bollenvelden geweest in Nederland en zijn op weg naar huis.

7 mei

Schwabenheim-Morbach

Rond half 10 vertrekken we. Eerst gaan we aan de andere kant van het dorp bij de Netto wat inkopen doen. Dan rijden we naar Bad Sobernheim. Daar aangekomen staat de camperplaats stampvol. Snel weg hier. Dan via Idar Oberstein naar Morbach. Een mooi stukje natuur in de Hundsruck. De camperplaats Morbach ligt eigenlijk in het gehucht Hoxel. Heel rustig gelegen aan de rand van een camping en tegen het bos. Plek genoeg en we kunnen lekker buiten zitten.

 

8 mei

Morbach-Enkirch

Heerlijk rustig is het vannacht geweest. We rijden vandaag via de Hundsruck Hohenstrasse naar Starkenburg en daar dalen we af naar De Moezelvallei. Beneden komen we in Enkirch en zoeken we de camperplaats op. Het is alweer een aantal jaren gelden dat we hieer stonden. We blijven hier 2 dagen en maken wat fietstochten langs de Moezel.

10 mei

Enkirch-Trittenheim

Gisteravond werd het bewolkt maar het bleef toch droog tot vanmorgen. Tegen 8 uur begint het te regenen en dat is goed weer om te shoppen. we rijden naar Zell en daar de berg op. boven ligt een groot winkelcentrum. Wij gaan naar de globus een heel groot warenhuis.

Daarna rijden we helemaal langs de Moezel naar Trittenheim. Als we ons hebben geïnstalleerd op de camperplaats wordt het warempel droog. We blijven 3 nachten in Trittenheim. Wandelen en fietsen doen we hier.

 

13 mei

Trittenheim-Pronsfeld

Het is vrijdagmorgen als we hier vertrekken na enkele mooie dagen. We rijden naar Pronsfeld in de Eifel. Ook een favoriet geworden.

Eerst gaan we nog een kijkje nemen op de camperplaats in Deudesfeld. Een heel mooie route door alweer een mooi stuk natuur. De camperplaats is boven het dorpje gelegen. Iets voor een andere keer. In Pronsfeld is het heerlijk rustig en we krijgen leuke buren uit het Belgische Lommel/ Ze hebben dezelfde camper als wij dus we kunnen wat tips en trucs uitwisselen .

Op zaterdag nemen we afscheid van de buren en rijden naar huis.

Copyright┬ę Nelenno2016