Home       Reisverslagen     

 

Nazomeren in Frankrijk van 05-09 t/m 15-09

Woensdag 05-09

Koningslust-Bastogne

Dit keer een beetje een luxe probleem. Waar naar toe voor een dag of 10?? Wel wisten we dat het Frankrijk zal worden. We houden de weersites in de gaten en de vooruitzichten zijn prima. Dus we rijden niet al te ver Frankrijk in. Rond 14.00 uur starten we richting zuiden. Bij Maastricht geen file....niet te geloven. Rond 16.00 uur zetten we de camper stil in Bastogne. We hebben een rustige nacht met nog 5 andere campers.

               

Donderdag 06-09

Bastogne-Dun sur Meuse

Vanmorgen eerst naar de bakker een lekkere baquette halen. Rond half 10 vertrekken we voor een mooi ritje naar Dun sur Meuse. Als we daar rond half 12 aankomen valt ons meteen op dat de Maas hier mooi blauw is. Bij ons is de Maas grauwig van kleur, maar ja....Frankrijk hé. Wat sta je hier mooi zo aan het water. Het weer is prima dus we kunnen lekker buiten. Later arriveert er een stel met een triangel met auto achter de camper. Waar hebben we die pas al eens gezien. Ze zetten zich langs ons en al snel weten we waarvan we hun kennen. We hebben ze in juli in Gerardmer getroffen. Zijn ook Limburgers. Ze hebben een kleine teckel bij waar onze Bradley al snel vriendjes mee was. Leuk om te zien die twee.

               

               

Vrijdag 07-09

Dun sur Meuse-Goncourt

We trekken vandaag weer verder. We komen hier zeker terug. Geweldige plek. €7 incl. stroom, service en een wasmachine waar je gratis je was kan draaien. Waar vind je dit???? We rijden op ons gemak een mooie route constant paralel aan de Maas, la Meuse zoals dat hier genoemd wordt. Het is hier ook nog heuvelachtig, echt een mooie streek die we nog niet kenden. Net na Verdun doen we even boodschappen en gooien we gelijk de tank vol. Rond 14.00 uur vinden we het genoeg voor vandaag en zijn in de buurt van Goncourt waar een camperplaats is. Er staan 2 campers maar die rijden al snel weer weg en staan we er alleen. We staan hier mooi onder de bomen, wel lekker met dit warme weer. Laat in de middag loopt de camperplaats vol. Na het eten verzetten we de camper naar de overkant want onder de bomen hebben we geen tv ontvangst. Wat ons opvalt is dat hier allemaal Duitse campers staan op 2 Belgen, 1 Nederlandse en 1 Franse camper na.

              

Zaterdag 08-09

Goncourt-Ballon d'Alsace

Vanmorgen als we opstaan is het net als gistermorgen frisjes maar de zon doet al goed z'n best. Om half 9 komt de bakker luid toeterend de camperplaats op. Die hadden we in dit jaargetijde niet meer verwacht. Wel handig. Na de service vertrekken we richting Epinal. Vandaar de bekende route N57 en dan richting Remiremont. Net na le Thillot draaien we de Ballon d'Alsace op en de weg stijgt gelijk met een 7%. Veel bochtenwerk met roekeloze motorijders. Het is weekend en mooi weer dus wel te verwachten. Op de top is het erg druk en we rijden een stukje aan de andere kant naar beneden. Na ongeveer 1 km. vinden we een mooi gelegen camperplaats waar plek genoeg is bij Auberge le Musardiere. De auberge mag overigens geen naam hebben want zo te zien staat die al geruime tijd leeg en is aan het verloederen. De camperplaats is prima en rustig.

              

              

Zondag 09-09

Ballon d'Alsace

We hebben heerlijk geslapen. Weinig tot geen verkeer 's nachts hierboven. We stonden met nog 5 Franse campers. We lazen gisteren beneden op borden dat de Ballon d'Alsace vanmiddag is afgesloten vanwege een wilerkoers. Dat lijkt ons leuk om te zien op deze zondag. Dus we rijden eerst naar beneden naar Le Thillot om brood te halen want we moeten wel iets te eten hebben. We gaan ook gelijk tanken. Dan rijden we weer naar boven en zoeken een mooi plekje in de klim. We hebben plaatsen voor het uitzoeken, dit is met de Tour de France toch anders. We zetten de stoeltjes buiten en genieten. Na afloop van de koers rond 17.00 rijden we weer naar de camperplaats net voorbij de top en hebben wederom een rustige nacht.

              

Maandag 10-09

Ballon d'Alsace-Kaysersberg

Na wederom een rustige nacht riijden we weer naar beneden. We rijden een mooie route via La Bresse naar Gerardmer waar de camperplaats weer overvol staat. Te druk vinden we. Dan rijden we naar Xonrupt Longemer en nemen daar een kijkje bij de camperplaats op de camping. Ook daar staat het vol. Dan rijden we via de Col de la Schlucht. Bovenop zetten we de camper op de parkeerplaats en nemen een pauze. Je kan hier ook overnachten. Dan rijden we verder via Turckheim naar Trois Epis. Hier is ook een camperplaats maar we rijden nog een stukje verder naar Kaysersberg. Zoals te verwachten staat het ook hier erg vol. We maken een wandeling door het mooie stadje. We overnachten hier met 69 campers.

               

               

Dinsdag 11-09

Kaysersberg-Charmes

We bekijken even het weer. We wilden via Breisach, Duitsland ingaan maar men meld niet zo'n goed weer die kanten. Dus misschien beter de andere kant uit. We rijden via een glooiend landschap naar Charmes. Hier zijn we al jaren niet meer geweest. Als we daar aankomen is de camperplaats afgesloten wegens kermis. Er kan worden uitgeweken de brug over aan de andere kant van de Moezel. Dat doen we en daar is plaats genoeg ondanks dat er toch al een heleboel campers staan. Later die middag maken we kennis met een stel camperaars uit Weert die ik "ken" van hun website. Ze zetten ook hun reisverslagen online, leuk.... Later krijgen we een flinke bui met zelfs een klap onweer. Het weer gaat omslaan. Het warme nazomerweer is afgelopen......jammer.

                  

Woensdag 12-09

Charmes-Dun sur Meuse

We besluiten vandaag om weer naar Dun sur Meuse te rijden waar we in begin van deze reis stonden. We vinden het een leuk plekje. Als we aankomen staat het bijna vol ondanks het mindere weer.

Donderdag 13-09

Dun sur Meuse

Ook vandaag blijven we nog hier. Het wordt nog redelijk weer.

              

               

Vrijdag 14-09

Dun sur Meuse-Mayschoss

Als we opstaan hangt er mist boven de Maas maar die trekt snel op en word het redelijk weer. We rijden op ons gemak naar Stenay en bekijken daar de camperplek. Wel aardig. Dan rijden we naar Mouzon, ook daar is een camperplek aan een haventje. Deze zal voor een volgende keer zijn. Dan rijden we richting België en dan richting Luxemburg, Trier. Vervolgens een stuk langs de Moezel. Daar staat het overal zo vol....het kon wel voor niks zijn. Dat hadden we niet verwacht. We rijden tot voorbij Bernkastel Kues. Dan nemen we een royale pauze en eten wat. We rijden vervolgens naar Mayschoss om onze laatste nacht door te brengen. 

                  

Zaterdag 15-09

Mayschoss-Koningslust

Het zit er weer op deze vakantie. We hebben het weer prima gehad met heel aangenaam weer. AS donderdag 20-09 vertrekken we naar het WK wilerennen in Zuid Limburg.