Home     Reisverslagen    

 

Krokusvakantie 23-02-06 tot 02-03-06

Oberstdorf      

 

Op donderdagmorgen vertrekken we thuis om half 8 s'morgens op weg naar Oberstdorf. Om 8 uur zijn we aan de grens en dan de A61 op. De reis loopt voorspoedig en rond de middag zijn we op de helft. Tegen half 1 stoppen we om wat te eten en een kopje koffie te drinken.

 

 

De eerste sneeuw zien we bij de Schwäbische Alp waar de snelweg zich splitst. Tegen half 5 arriveren we in Oberstdorf en zoeken ons een plaatsje op de camperplaats van Geiger. Het valt mee met de drukte. We hebben het al eens vaker drukker gezien. Het is dan niet koud maar daar komt nog verandering in de volgende dagen

We treffen ook weer enkele bekenden die we hier al meerdere malen getroffen hebben. Leuk om elkaar weer eens te zien.

 

De volgende dagen vullen we met veel wandelen. Er zijn schitterende wandelroutes en de paden zijn allemaal gebaand. Ook wagen we onze eerste langlaufpogingen wat overigens erg meevalt. Na wat vallen en opstaan hebben we de slag te pakken. Dit is leuk om eens af  te wisselen met het vele wandelen en we gaan dit zeker meer doen.

 

Deze week hebben we ontzettend veel sneeuw gehad en maar een enkele keer een zonnetje. Beetje jammer, maar het weer kun je (gelukkig) niet naar je hand zetten.

We zouden eigenlijk op vrijdag 3 maart weer naar huis vertrekken maar nadat we op donderdagmorgen de weerberichten horen besluiten we op donderdagmiddag te vertrekken. Achteraf een goed idee. We vertrekken om 13.00 uur uit Oberstdorf. Onderweg komen we nog in een heuse sneeuwstorm en we zijn blij dat we op winterbanden rijden.  Om 23.00 uur zijn we thuis.