pasen

Pasen in de Eifel 02-04-2015 t/m 06-04-2015

 

Donderdagmiddag tegen 13.00 uur gaan we op weg voor het lange Paasweekend. We rijden naar Mayschoss aan de Ahr. Het is al weer even geleden dat we hier zijn geweest. Het is al gezellig druk als we aankomen. We zoeken een leuk plekje en dan komt al snel de beheerder de €6 stageld innen.Dan maken we nog een wandeling door het dorpje. Het is koud maar wel zonnig.

Na een rustige nacht loop ik rond 9 uur even naar de bakker die gelukkig open is op deze Duitse feestdag. Na nog een praatje met een Belgische camperaar rijden we via mooie binnewegen naar Bad Munstereifel. Daar aangekomen parkeren we de camper op de camperplaats bij het zwembad en maken dan een wandeling door het mooie stadje. De leegstand aan winkels die hier enkele jaren geleden was is niet meer. Er zijn overal outletwinkels gekomen verspreid over het hele stadje. Maar vandaag zijn de winkels jammer genoeg dicht. Wel goed voor de beurs, die blijft dicht.

Als we terug zijn op de camperplaats gaan we eerst eten en daarna rijden we naar Heimbach. De camperplaats daar is halfvol. We zetten ons en maken daarna een wandeling naar het dorp en door het mooie park langs de Rur. Zaterdagmorgen worden we wakker van de regen. Later sneeuwt het zelfs. We lopen even naar de Rewe vlakbij. Daarna wordt het puzzelen en lezen tot het na de middag droog wordt. Dan maken we een flinke wandeling rond het staubecken en naar Hasenfeld. Warempel komt ook de zon weer tevoorschijn.

Gisteren zijn er nog verschillende campers bijgekomen en staat het vol. Ook vandaag kunnen we verse broodjes kopen bij de bakker. Vandaag is het weer zonnig. we maken een wandeling langs het zwembad en beide campings van Heimbach. 's Avonds eten we een heerlijke pizza van Gorgo de Griek die langs de camperplaats ligt.

Maandagmorgen doen we het rustig aan en rijden tegen de middag naar huis.

Copyright© Nelenno2016