Home     Reisverslagen         

 

 

Weekend Urk          09 t/m 12-02

We hebben een lang weekend wegens carnaval.Dat betekent 2 extra vrije dagen. Dus tijd genoeg om er weer eens op uit te gaan. We zijn al langer van plan om eens naar Urk te gaan en dus wordt dat ons doel. Maar onze 1e overnachting willen we in Hattem aan de Ijssel doorbrengen. 
Na het middageten starten we de camper en rijden we richting Nijmegen. Zo rond 15.00 zijn we in Hattem. De camperplaats ligt aan de jachthaven aan de Ijssel. Waar we al bang voor waren blijkt waarheid. Hoog water. We kunnen hier dus niet staan. Dus dan rijden we nu al naar Urk. Een half uurtje later 
 zien we het bordje Urk en al snel zijn we op de camperplaats aan de haven. Er staat slechts 1 Belgische camper. In de avond staan we met 4 campers. We eten lekkere vis van de viswinkel/restaurant schuin tegenover de camperplaats. Heerlijk vers.
Het is een leuk vissersdorp. Op zondag maken we een wandeling door het dorpje en de haven. Het is ijzig koud we zijn blij weer in de lekker warme camper te zijn. Verder doen we het rustig aan en lezen en puzzelen wat. Op zondag is hier trouwens alles gesloten. In de avond arriveren er nog 3 Duitse campers en staan we met 5. We hebben overigens de havenmeester niet gezien om standgeld op te halen zodat we 2 nachte gratis hebben gestaan met gebruik van stroom.
Maandagmorgen vertrekken we uit Urk en rijden naar Millingen aan de Rijn. We nemen daar een kijkje bij de camperplaats het Crumpse Hoekje maar dat valt ons tegen. We rijden dan door naar Twisteden waar we ook met oud/nieuwjaar gestaan hebben. Daar is het nu ook rustig. Er staan slechts 5 campers. Dinsdagmorgen rijden we naar huis en maken de camper weer schoon voor de volgende trip.