Home     Reisverslagen         

 

 

Volendam en Marken 26-09 t/m 29-09

 Donderdagmiddag hebben we in de binnenstad van Utrecht een afspraak om naar een aanhanger te kijken. We maken er dan maar een lang weekend van en besluiten om eens Volendam te bezoeken.
Om half 5 zijn we in Utrecht en de aanhanger wordt goed bevonden. Die nemen we mee, even laten overschrijven, de verlichting controleren en we rijden richting Amsterdam en daarna zijn we al snel bij de Simonehoeve in Katwoude (N52.48658 E5.03245). Er staan al 2 campers. We hebben een rustige nacht.
Vrijdagmorgen trekken we de wandelschoenen aan en dan lopen we naar Volendam en bekijken het mooie dorp. We kopen er natuurlijk lekkere vis en broodjes. Om half 2 zijn we terug bij de camper en later in de middag gaan we de kaasboerderij eens bezichtigen. Leuk om te zien.
Zaterdagmorgen starten we de camper en rijden naar Edam. We zien camperbordjes en die leiden ons naar de jachthaven waar je overdag mag staan. We blijven er een tijdje naar de bedrijvigheid kijken en daarna rijden we naar Marken. Op de parkeerplaats (kosten 11,20 incl. tax 2 pers. ) mag je ook blijven overnachten. We gaan daar eerst even broodjes en maatjes kopen en gaan dan het dorp bezoeken. We vinden het een plaatje, zo mooi. Wat een leuke huisjes en een gezellig haventje. Later rijden we naar de dijk en op een parkeerplaats blijven we een hele tijd naar de zeilboten kijken op het Markermeer. Dit verveelt nooit. Rond 17.00 uur rijden we terug naar Katwoude voor de overnachting.
Zondagmorgen rijden we terug naar huis. Was een supermooi weekend.