Home     RReisverslagen           

 

                        Vakantie 27-05-2009 t/m 08-06-2009
                          Duitsland,Oostenrijk,Italië,Frankrijk

 

27 mei
Koningslust-Bacharach
Vanmorgen nog werken tot 12 uur.Dan gauw naar huis en de camper uit de stalling halen, douchen, de koelkast vullen en om 3 uur zijn we reisklaar. Om half 4 zitten we op de Duitse autobaan en rond half 6 kunnen we net achter Koblenz van de snelweg. We volgen onze TT en die wijst ons de snelste weg naar Bacharach maar houdt er geen rekening mee dat we met een camper rijden. We volgen een smalle weg met afdalingen tot 17% en flinke haarspeldbochten. Niet misselijk. Met zweet in de handen en weet ik waar nog meer komen we beneden. Dan moeten we nog door de smalle hoofdstraat van Bacharach ook niet speciaal gemaakt voor grotere wagens, maar alle gaat goed. Even later arriveren we op de camperplaats waar onze campervrienden nog een plaatsje voor ons hebben vrijgehouden. Na wat te hebben bijgepraat gaan we wat eten en later maken we nog een wandeling door het mooie centrum van Bacharach.

               

28 mei
Bacharach-Bad Tölz
Na een niet al te goede nachtrust vanwege het treinverkeer aan beide kanten van de Rijn staan we rond 8 uur op. Tegen tienen vertrekken we om vandaag een flink stuk af te leggen. Na een flink aantal wegwerken en 500 km verder arriveren we op de camperplaats van Bad Tölz. Deze is rustig gelegen net buiten het centrum en aan de rivier de Isar. Na het eten maken we nog een wandeling naar de historische altstadt. Zeer mooi.

               

29 mei
Bad Tölz-Maurach
Het heeft vannacht niet gewoon geregend maar gegoten. Tot tegen de morgen. Als we opstaan zien we toch het zonnetje maar het is fris.
We gaan vandaag de Oostenrijkse grens over. We komen lans de Achensee en nemen een kijkje in Pertisau. Overal staan bordjes "no camping". We zijn niet echt welkom hier. Trouwens in heel Tirol is vrij overnachten verboden. We overleggen even en besluiten om een nachtje in Maurach op de camping Wimmer te gaan staan. Er is genoeg plaats en de stoelen kunnen buiten. Allen de koude wind is spelbreker en tegen de avond begint het weer flink te regenen. Naar binnen en de kachel aan. Op het nieuws zien we dat het in Nederland prachtig weer is. Niet te geloven.

              

30 mei
Maurach-Klausen
De hele nacht heeft het weer geregend en als we opstaan komt er een bleek zonnetje te voorschijn. We informeren eens bij de campinghouder naar het weer. Volgens hem moet men voor beter weer de Brenner over en omdat we het toch wel wat warmer willen volgen we dat advies op. We nemem een vignet voor 10 dag en en nemen de snelweg. Net na de grens gaan we er even af om wat te eten en even te overleggen waar nu naar toe. Volgens fr TT zou een camperplaats zijn in Wolkenstein. We rijden er naar toe via een almaar stijgende weg. We passeren enkele mooie bergdorpjes. Als we in Wolkenstein arriveren kunne we er geen camperplaats vinden. Je zit hier al op ong. 1500 mt. Dan rijden we naar Klausen. Hier vinden we een camperplaats en het blijkt ook nog een mooi dorpje te zijn. Ook is het weer prima.

              

31 mei
Klausen
Als we vanmorgen wakker worden regent het alweer. Niet te geloven. Van een Duitser die gisteravond nog is aangekomen horen we dat het aan de Adriatische kust ook slecht is. We blijven vandaag nog hier.

1 juni
Klausen-Füssen
Deze morgen schijnt de zon eidelijk weer. We gaan weer verder en rijden eerst een mooie route door de bergen. Een kijkje nemen in Siusi, een skidorp, we zouden daar even willen kijken maar het is overal zo druk en een parkeerplaats is moeilijk te vinden zeker omdat we met 2 campers zijn. Dan gaan we via Vols am Schlern richting Merano. Dan midden door Merano naar Dorf Tirol. Hier zou ook een camperplaats zijn. Na even zoeken vinden we de plaats maar dit vinden we niks. Tussen de personenauto's en zo scheef als wat. Na overleg besluiten we naar Zuid Duitsland te rijden. We voelen ons niet echt welkom in Noord Italië en Oostenrijk. Overal bordjes "no Camping". Via de Rechenpas en de Fernpas zijn we dan tegen half 5 in Duitsland en het eerste wat we na de grens zien is een camperbordje. Er zijn hier zelfs 2 plaatsen waar je kunt staan. We nemen de 2e. Camperstop.

              

2 juni
Füssen
Ook vandaag blijven we in Füssen, een dagje rust.

3 juni
Füssen-Meersburg
Als we opstaan is het nog steeds bewolkt en koud. Op de radio horen we dat het rond de Bodensee het beste weer wordt. Dus de keuze voor ons volgende reisdoel is snel gemaakt. We gaan naar de Bodensee. Onderweg zien we in Friedrichshaven een camperplaats niet ver van het meer maar deze ligt aan de drukke weg en staat vol. We landen in Meersburg. De camperplaats ligt aan de rand van het mooie stadje. Er zijn zelfs 2 plaatsen waar je mag staan vlakbij elkaar. Het weer is hier heel aangenaam. De stoelen kunnen buiten. Iedereen tevreden. In de vroege avond gaan we het schilderachtige Meersburg bezichtigen. Na een wandeling van 20 minuten ben je in het oude centrum.

              

4 juni
Meersburg-Kaysersberg
Ons reisdoel voor vandaag is Rottenburg aan de Neckar, een ritje van 140 km. We vertrekken in Meersburg tegen half 10 en rond half 12 arriveren we daar. We worden onder escorte van een Duitser op de fiets naar de camperplaats geleid. Op zich sta je hier niet slecht maar het is er weer koud en bewolkt. We maken er een lunchstop van en na overleg besluiten we naar Frankrijk te rijden. Je kunt hier tenslotte alle kanten uit. We belanden in Kaysersberg in de Elzas, een ons bekende plaats. Het weer is er prima, dus stoelen naar buiten en de ooievaars bekijken.

5 juni
Kaysersberg
We blijven vandaag nog in Kaysersberg. Het weer is hier nog prima.

              

6 juni
Kaysersberg-Trittenheim
Gisteravond is het beginnen te regenen en als we vanmorgen opstaan motregent het nog. Dus weer een reisdag voor de boeg. We willen naar Pont A Mousson. Onderweg begint het steeds harder te regenen en als we in Pont A Mousson aankomen is het hondeweer. De camperplaats is best mooi gelegen aan een jachthaven en als het mooi weer is zal je hier best mooi staan. We besluiten dan maar door te rijden naar Trittenheim aan de Moezel voor de laatste nachten. In Luxemburg nog een tankstop (diesel 84 cent).

7 juni
Trittenheim

              

8juni
De laatste dag is alweer aangebroken. Tegen tienen nemen we afscheid van onze vrienden en rijden we huiswaarts. Net voor Luik rijden onze vrienden rechtdoor en menen wij de afslag Maastricht. Tegen 1 uur zijn we weer thuis en weer een hele ervaring rijker.