Home     Reisverslagen    

 

Voorjaarsreis Zuid Frankrijk
van 31-03 t/m 13-04

Woensdag 31-03
Koningslust-Lonquich
In de middag zo rond de klok van 2 uur vertrekken we voor onze voorjaarsvakantie richting Frankrijk. Na deze lange winter willen we eindelijk wat warmte maar dat zal anders uitpakken. Ons reisdoel voor vandaag is Lonquich aan de Moezel. Hier zullen we onze Belgische campervrienden treffen om vanaf daar samen te reizen. Via Maastricht-Luik-Verviers gaat het richting Moezel. Onderweg hebben we de nodige buien met zelfs natte sneeuw en hevige rukwinden. Rond 5 uur zijn we op onze bestemming en na een half uurtje arriveren onze vrienden. Het is al goed druk met campers voor het komende lange Paasweekend.

         

Donderdag 01-04
Lonquich-Luxeuil les Bains
Vannacht hebben we het droog gehouden en ook de wind is iets minder als gisteren. Rond half 10 zijn we klaar voor vertrek en al snel zitten we op de snelweg. In Luxemburg natuurlijk tanken en verder gaat het richting Frankrijk. Het valt mee met de drukte op de snelweg en spoedig passeren we de Franse grens. De grote plaatsen Metz, Nancy volgen snel en dan zien we de bekende bordjes Charmes, Thaon les Vosges. We gaan nog iets verder naar Luxeuil les Bains. De Tomtom vind feiloos de camperplaats. Je staat hier aardig aan een grote vijver waar je rond kunt wandelen. Leuk voor de honden. Luxeuil les Bains is een leuk stadje om eens door te kuieren.

         

Vrijdag 02-04
Luxeuil les Bains-Poncin
De dag begint koud. Het heeft gevroren. Wel is de lucht blauw en de zon schijnt uitbundig. Dat geeft moed. Ons doel voor vandaag is Poncin, een aardig dorp waar we al vaker hebben overnacht. Als we er aankomen op de camperplaats bij het kerkhof zetten we de stoelen in het zonnetje en kunnen we nog lang buiten zitten. Meer moet het niet zijn.

         

Zaterdag 03-04
Poncin-Laragne Monteglin
Vanmorgen is het bewolkt en we zullen de zon niet te zien krijgen vandaag. Tegen half 10 zijn we vertrekklaar voor de volgende etappe. Al snel komen de besneeuwde bergtoppen in zicht voor Grenoble. Op de ring rond Grenoble is het file rijden. Veel wintersporters die het lange Paasweekend gaan skieën. Na Grenoble nemen we de N75. In Treffort rijden we naar de camperplaats bij het lac de Monteynard. Maar het is nog vroeg in de middag en het is er koud dus we besluiten nog iets verder te rijden. We eten er wat en wandelen wat met de honden en rijden dan verder. Spoedig passeren  we de Col de la Croix Haute. Hier ligt nog flink wat sneeuw in de bermen. Rond 4 uur zijn we op de camperplaats in Laragne-Monteglin. Het is niet de mooist gelegen camperplaats maar voor een overnachting prima.

Zondag 04-04
Laragne Monteglin
De hele nacht heeft het geregend en als we opstaan ziet het er niet naar uit dat het gauw zal opklaren. Op de bergen in de verte is het wit, verse sneeuw.
Het is vandaag eerste Paasdag. Fons heeft een euvel met de watertank en het is zaak om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Tegen de middag is de klus geklaard en ook het weer wordt beter. De lucht breekt en we gaan de zon nog zien.  Met een diike trui is het goed toeven in het zonnetje. Morgen weer verder.

         

Maandag 05-04
Laragne Monteglin-Moustiers Ste Marie
Als we wakker worden zien we een strakblauwe lucht door het dakluik. Wel heeft het gevroren. Eerst ontbijten en dan nog even naar de Casino supermarkt, die is vlakbij. Vandaag rijden we naar Moustiers Ste Marie vlakbij het Lac Ste Croix en de Canyon du Verdon. Rond de middag arriveren we hier en later maken we een wandeling door het mooie stadje. De straatjes zijn erg steil en veel met trapjes. Erg leuk, wel niks voor mensen die slecht ter been zijn. Hoog tussen de rotsen zien we een ster hangen bevestigd aan een ketting. Volgens een legende is deze opgehangen door een gevangen genomen kruisridder bij zijn terugkeer in Moustiers. In de avond is het stadje en het kerkje boven op de rotsen mooi verlicht. 

          

Dinsdag 06-04
Moustiers Ste Marie-Ramatuelle
Het belooft weer een mooie dag te worden vandaag. Tegen half 10 gaan we weer op pad. We rijden de noordroute van de Canyon du Verdon. Deze hebben we vorig jaar ook gereden en dat was voor herhaling vatbaar dus bij deze. Het is zeer rustig in deze tijd van het jaar en dus bijna geen tegenliggers. We stoppen geregeld op een parkeerplaatsje om wat foto's te schieten. Dit kun je in de zomer vergeten, alles staat dan vol. In Castellane stoppen we bij het zwembad en gaan wat brood halen. Voor te eten is het nog iets te vroeg en we rijden door tot op de camperplaats in Combs sur Artuby. Deze ligt net na het dorp vlak aan de weg. Hier maken we een royale stop om te eten en kunnen de honden ook voldoende snuffelen. De camperplaats is goed voor een overnachting, verder niets te beleven. Na enige tijd rijden we verder voor het laatse stuk naar de Côte Azur. We willen nog eens naar Le Bonne Terrasse in Ramatuelle. Als we daar aankomen staat het goed vol maar we vinden toch nog 2 plaatsen langs elkaar.

          


          


Woensdag 07-04
Ramatuelle
Vandaag blijven we ook nog hier. Met de honden naar het strand. Bradley en Daisy vinden het fijne zand geweldig. Ze vinden het camperen overigens heerlijk Dit is hun eerste grote reis na een aantal weekendjes oefenen. Op de camperplaats ze je alleen Duitse, Belgische en Franse kentekenplaten. Volgens mij zijn wij de enigste met een NL plaat. Als je een maandje later komt zie je bijna alleen NL platen.

          


         

Donderdag 08-04
Ramatuelle-Laragne Monteglin
Het heeft vannacht de hele nacht geregend en als we opstaan regent het nog. Ja, dat kun je ook treffen aan de Côte Azur. Derhalve vertrekken we hier vandaag. We rijden weer richting Castellane. Hier doen we even wat boodschappen in de supermarkt. Daarna rijden we langs het mooie Lac de Castillon naar St Andre les Alpes. Het meer wat normaal heel mooi blauw kleurt is momenteel half leeg.Ten noorden van de brug over het meer staat het zelfs helemaal droog. Er zijn werken aan de gang, denk uitbaggeren of zoiets. Wel jammer, maar ja. In St Andre les Alpes maken we een stop om te eten en wat met de honden te wandelen. Daarna weer naar Laragne Monteglin voor de overnachting. We nemen nog een kijkje op de overnachtingsplaats in Mison, Les Armands net voor Laragne Monteglin. Ook daar sta je voor een overnachting prima.

Vrijdag 09-04
Laragne Monteglin-Poncin
Vanmorgen volop zon. Heerlijk. We willen vandaag tot de camperplaats in Paladru net achter Grenoble. Als we ter hoogte van de Col de la Croix Haute komen wordt het bewolkt en mistig. Schijnbaar hebben we het mooie weer gehad voor vandaag. Als we in Paladru aankomen zien we dat de camperplaats een grasveld is waar je met dit natte weer van de laatse tijd beter niet op moet rijden. Grote kans dat je er niet meer afkomt. Dat moeten we niet hebben. We gaan op een verharde parkeerstrook staan langs de weg en eten er wat. Als het mooi weer is zul je hier best goed staan. Je staat vlak aan het meer. Maar wij gaan na het eten verder en overnachten nogmaals in Poncin.

 

Zaterdag 10-04
Poncin-Louhans
Vanmorgen is het erg mistig maar al rijdende lost de mist op. We hebben vandaag niet ver te rijden. We willen naar Louhans. Daar moet ook een leuke camperplek zijn. Rond de klok van 11 zijn we al op de plaats van bestemming. Je staat hier leuk aan een kanaal waar momenteel nog geen pleziervaart te zien is. De zon is van de partij en we kunnen de hele middag buiten. Zo moet het zijn.

          

Zondag 11-04
Louhans-Millery
Weer een stuk noordwaarts. Doel is Baccarat het kristalstadje waar we ook al eens waren. Als we er aankomen mogen we er niet staan volgens biljetten van de mairie die hier hangen. Tot 12 april verboden om te staan. Jammer, dan even de TT raadplegen. in Rambervilles zou ook een camperplaats zijn. Als we daar aankomen is er eerst een omleiding door een markt of braderie. Stervensdruk. Dan kunnen we er niet door wegens wegwerkzaamheden en de TT weet dat natuurlijk niet. eindelijk zie ik ergens een bordje van camping (waar ook de camperplaats is) is er een opstopping door een ongeval en de andere kant is weer afgesloten. GRRR. Dan  geven we het op en rijden weer het stadje uit en gaan tot voorbij Nancy naar Millery. Hier was ooit onze eerste overnachting met de camper in Frankrijk. We zijn blijj als we eindelijk staan. De kachel hoog want het is koud. Bij Nancy op de snelweg hadden we zelfs een flinke sneeuwbui.

          

Maandag 12-04
Millery-Saarburg
Als we opstaan is het wit gevroren. Het wordt tijd dat het echt lente wordt. Vandaag gaan we Frankrijk uit en ons doel is Saarburg. Het is niet ver rijden en rond de middag arriveren we hier op de camperplaats. Lijkt een beetje op de Moezel. Via een fiets, wandelpad loop je in een kwartiertje naar het mooie centrum van Saarburg. Als het weer goed is zal het er goed toeven zijn op de vele terrasjes. Een plaatsje om vaker te komen.

          

Dinsdag 13-04
Saarburg-Koningslust
Weer naar huis. Het was een leuke vakantie, wat vroeg in het seizoen en het weer werkte niet echt mee. Maar toch prima geamuseerd en dat is toch het belangrijkste.