Zomervakantie 2016

7 juli

Koningslust-Pronsfeld

We vertrekken vanmiddag om 14 uur thuis voor 3 weekjes vakantie. Zoals ieder jaar enkele etappes van de Tour de France bekijken. Ons einddoel voor vandaag is Pronsfeld in de Eifel. Tegen 16.30 zijn we op onze bestemming, zetten de stoeltjes bujiten en relaxen.

Om 21.00 uur is het muisstil op de camperplaats. Iedereen zit voetbal te kijken op tv. Duitsland- Frankrijk. Helaas voor de manschaftt wordt het 0-2.

 

Zomervakantie Frankrijk van 7-07 t/m 29-07

Vrijdag 8 juli

Pronsfeld-Trittenheim

Na een heerlijke nachtrust vertrekken we rond 10.30 naar Trittenheim. Stoppen nog even bij de bakker in Pronsfeld om wat heerlijke broodjes te kopen voor deze middag. Om 11.30 zijn we al in Trittenheim en er is plaats genoeg. Ook zaterdag blijven we nog hier. Het weer is prima. We maken wat fietstochtjes langs de Moezel. Zaterdagmorgen nog even met Venya naar de dierenarts in Lonquich geweest. Ze had een grasaar in haar oog. Het arme ding. De dierenarts kon het gelukkig in een keer helemaal verwijderen. Ze kreeg nog wat oogdruppels mee. Gelukkig verder geen last van gehad.

 

Zondag 10 juli

Trittenheim-Charmes

Deze morgen rijden we naar Charmes in Frankrijk. In Luxemburg nog een tankstop (diesel 0.93). Om 13.00 arriveren we op de camperplaats in Charmes. Het is bloedheet vandaag. Niet zo lekker. We eten eerst en daarna zetten we de stoeltjes onder de boom voor de camper. Het waait gelukkig wel wat en zo houden we het wel uit. Om 21.00 uur is het ook muisstil op de camperplaats en in het stadje. De Fransen spelen de finale tegen Portugal. De Portugezen worden kampioen. Hebben we geluk dat het hier rustig blijft. We bijven in Charmes tot woensdag. Leuke gesprekken met onze Belgische buren die we hier al eens ontmoet hebben.

Woensdag 13 juli

Charmes-Mesnay

Vannacht enkelle buien gehad. Deze morgen nog wat gemiezer. We nemen afscheid van onze buren. Zij gaan vandaag noordwaarts en wij zuidwaarts. We gaan eerst naar de Leclerc en even naar Ludospace voor toiletvloeistof. Die waren we vergeten.

Dan rijden we richting Epinal. In Vesoul zetten we de camper aan de kant vanwege een flinke hoosbui. Na 20 min. kunnen we verder en rijden we verder naar Lamarche sur Saone. Heel mooi gelegen camperplaats aan de Saone. Plaats genoeg maar we zien aan de overkant dat men het vuurwerk aan het klaarmaken is voor vanavond. Dat willen we niet zo dichtbij voor de honden dus dat wordt hem niet. Goed voor een volgende keer. Dan zetten we koers naar Mesnay. Zoals verwacht is hier geen vuurwerk en we blijven ook morgen nog hier.

 

lamarche sur saone
mesnay

Vrijdag 15 juli

Mesnay-Izernore

Het was vannacht erg koud maar als we opstaan schijnt de zon en warmt het snel op in de camper. Lekker na 2 dagen zonder zon.

We horen op de radio het verschrikkelijke nieuws van de aanslag in Nice gisteravond. Wat is er loos in de wereld. En wat gaat er nog komen. We rijden richting Bourg en Bresse. Hier is as zondag de start van de Tour etappe Bourg en Bresse-Culoz. We rijden de eerste 30 km. van het parcours. Daar zit ook een flinke beklimming van de 1e categorie, Col de Berthiand. Niet zo hoog maar met een stijgingspercentage van 15%. Daar staat het natuurlijk al vol. We rijden dan door naar de camperplaats in Izernore. We zoeken morgen wel een plekje.

izernore
izernore

Zaterdag 16 juli

Izernore-Cerdon

Het was weer een koude rustige nacht. We maken alles in orde voor vertrek. Zoeken even de bakker in het dorp. Daarna rijden we nog een stukje parcours en vinden net na een afdaling van 15% net buiten het dorpje Cerdon een grotere parkeerplaats waar we ons installeren voor morgen. We zijn nog de enigste camper maar dat zal niet zo blijven. Na 17.00 loopt het vol en tot onze grote verrrassing arriveren ook Belgische kennissen die we geregeld spontaan ontmoeten tijdens de Tour. Het is nu 2 jaar geleden. Gezellig.

Zondag 17 juli

Cerdon-Clervaux les Lacs

Als de koers voorbij is pakken we onze biezen. en rijden naar de Jura voor de etappe van morgen. Onze kennissen rijden mee. Na een uurtje rijden vinden we een prima plekje vlak na de start in Moirans en Montagne. Alles zal dan nog bij mekaar zitten maar dat geeft niks. We zien van hier uit het meer van Clevaux liggen, mooi.

Maandag 18 juli

Clervaux les Lacs-Orgelet

Ondanks dat de locals moeten toeteren in de nacht hebben we toch goed geslapen. Rond 11 uur komt de reclamekaravan en net na 13.00 het nog complete peleton. Vandaag is de finisch in Bern. Als het hele circus voorbij is nemen we afscheid van onze kennissen. Ze gaan terug naar huis. Wij willen nog naar de Alpen en daar een etappe mee pikken. Het is stikwarm vandaag en we hebben geen zin om ver te rijden en rijden naar de camperplaats in Orgelet. Dat is vlakbij en we kunnen er onder de bomen staan. Wel zo lekker met de hitte.

Dinsdag 19 juli

Orgelet- Notre Dame de Belcombe

Het wordt weer een warme dag. ze melden tot 36 gr. We doen de service, daarna naar de supermarkt en gelijk nog even tanken. Dan rijden we naar Sallanches waar donderdag de tijdrit is. Als we in de buurt zijn zien we al dat het gigantisch druk is overal. Hadden we al verwacht omdat de Tour 3 dagen hier in de buurt is. Op verschillende punten komen ze 3 dagen achter elkaar langs. En iedereen wil daar staan. Wij willen niet in de menigte staan en rijden richting Flumet en vandaar naar Les Saisies. Er staan al campers in de afdaling. Dat belooft niet veel goeds voor boven. Als we boven zijn zien we dat de camperplaats is verdwenen. Men is er aan het werk en de berg wordt afgegraven. Geen idee wat hier gaat komen. Aan de overkant staan wel wat campers en gaan daar maar bij staan. Na een half uurtje komt de politie en moeten alle camper vertrekken. Pfff. wat nu. Maar weer naar beneden. Halverwege zien we een leuke picknickplaats. Goed vlak en dat wordt onze plek voor de rit van vrijdag.

 

Zaterdag 23 juli

Notre Dame de Belcombe-Orgelet

Gisteren een spectaculaire etappe gezien. Gelukkig blijft het net waar wij staan droog . Enkele bochten naar boven regend het pijpestelen en zijn er veel valpartijen onder de renners.

Deze morgen rijden we de berg af en rijden richting Annecy. het loopt lekker maar in de buurt van Sevrier wordt het druk en gaat het langzaam tot Annecy. Een mooi stuk om te rijden maar erg druk en als het warm is al helemaal een mierenhoop.

Net na Nantua met z'n mooie meer doen we even boodschappen want de voorraad is goed geslonken na 4 dagen in de bergen. Dan rijden we de toeristische route naar Orgelet.

 

Zondag 24 juli

Orgelet-Mouthe

Deze morgen komt een vriendelijke dame van de gemeente €0,60€ toeristenbelasting ophalen. Dit is voor het eerst in al die jaren dat we hier komen. Wij hebben zoiets van vraag dan €€5 voor deze mooie plek. We rijden wat door de mooie Jura en gaan eens kijken bij de camperplek in Chapelle du Bois. Heerlijk rustig aan de Zwitserse grens.

We eten er en rijden dan naar de camperplaats in Mouthe.

mouthe

Maandag 25 juli

Mouthe-Ventron

Deze morgen zitten de bergen op de achtergrond in de mist. Tegen de tijd dat we gaan rijden komt de zon te voorschijn. We rijden langs het Lac St. Point. Ook daar zijn camperplaatsen. Enkele jaren geelden hebben we er al eens gestaan. We rijden richting Pontarlier, Valdahon, Lure en vandaar de Vogezen in. Onderweg eten we in een klein dorpje op het kerkplein. Altijd heel gezellig. Onze tocht vandaag eindigd in het wintersport dorpje Ventron. Er is daar een nieuwe camperplaats, rustig gelegen aan een kabbelend beekje. Vanaf hier kun je ook mooie wandeltochten maken.

ventron

Dinsdag 26 juli

Ventron-Trittenheim

Echt leuke plek hier en we komen vast nog eens terug. We rijden vandaag weer naar Trittenheim. Vinden het nog altijd een leuke plek aan het begin en einde van de vakantie. In Luxemburg nog even de tank vullen en een lunchstop. Tegen 15.00 uur zijn we weer op ons stekje aan de Moezel. We blijven tot donderdag. Maken nog enkele fietstochten.

Donderdag 28 juli

Trittenheim-Pronsfeld

Bijna einde vakantie. We rijden vandaag naar Pronsfeld waar we ook begonnen zijn. Als we daar aankomen zien we direct eenzelfde camper als de onze met Belgisch kenteken en ja hoor. Het leuke Belgisch stel wat we met Pinkesteren ook hier hebben getroffen. Dus de rest van de middag hebben we genoeg te kletsen.

Vrijdag 29 juli

Het is tijd om naar huis te vertrekken.

 

Copyright© Nelenno2016